#ridehack: kinderzitjes op een Brinckers e-bike

Samen fietsen is leuker dan alleen! Kun je kinderzitjes bevestigen op de elektrische fietsen van Brinckers? Het antwoord daarop is ‘Ja!’, maar let op: niet alle modellen zijn even geschikt! Benieuwd welke fietsen bij uitstek geschikt zijn voor kinderzitjes en welke zitjes je makkelijk kunt monteren? Lees dan deze kinderzitjes-#ridehack!

Welke modellen zijn geschikt?

Niet iedere Brinckers e-bike is erg geschikt om een kinderzitje op te monteren. Op eigenlijk iedere fiets past wel een kinderzitje, maar sommige modellen lenen zich er niet zo goed voor. Zeker als de fiets erg sportief is, dan past het eigenlijk niet bij het karakter van de fiets. Op de volgende modellen kun je prima een zitje monteren

Bekijk hier welke zitjes geschikt zijn voor welk model. Omdat de Thule Yepp Nexxt zitjes verreweg de meest verkochte zitjes in de markt zijn, geven we per model aan welk zitje uit deze serie wel of niet past.

1. Baxter F7/HM8

Voorzitje: deze modellen zijn voorzien van een voordrager. Die kan in de weg zitten wanneer je een kinderzitje monteert. Zonder voetenbakjes past het Thule Yepp Nexxt Mini voorzitje perfect. Jouw kleine kan dan de voetjes op de rug van de voordrager laten rusten. Als je de achterkant van de voordrager/de rug verwijdert, dan passen de voetenbakjes wel.

Achterzitje: je kunt het Thule Yepp Nexxt Maxi achterzitje met dragerbevestiging prima op de bagagedrager monteren. Het Maxi achterzitje met framebevestiging past niet. Volg bij montage altijd de instructies van de fabrikant van het kinderzitje en gebruik altijd de safety strap.

2. Boston / Brisbane / Granville

Voorzitje: dankzij de dunne ringen onder de A-head stuurpen past het Thule Yepp Nexxt Mini voorzitje met wat geduld wel op deze modellen.

Achterzitje: je kunt het Thule Yepp Nexxt Maxi achterzitje met dragerbevestiging prima op de bagagedrager monteren. Het Maxi achterzitje met framebevestiging past niet. Volg bij montage altijd de instructies van de fabrikant van het kinderzitje en gebruik altijd de safety strap.

Bagagedrager, zitje en gewicht

Alle Brinckers e-bikes voldoen aan de veiligheidsnorm (EN:15194) waarbij een test gehaald moet worden met een max. belasting van 25kg. De bagagedrager achterop mag dus niet zwaarder belast worden dan 25 kg.

Let op: wil je een zitje monteren, hou dan rekening met het maximale draaggewicht! De accu en het bevestigigingsmateriaal wegen ook al ca. 5 kg, dus je kunt geen kind achterop vervoeren van meer dan 20 kg!

Totaalgewicht = gewicht kind + gewicht zitje + gewicht accu (ca. 5 kg) + eventuele bagage (fietstassen o.i.d.)

Veiligheid voor alles: overleg met je dealer

De beste en veiligste manier is om samen met je Brinckers dealer te kijken naar je wensen. Bezoek dan één van de dealers en overleg samen met de dealer welk zitje de veiligste optie is in combinatie met jouw type Brinckers fiets. Zo weet je 100% zeker dat de combinatie die jij voor ogen hebt, makkelijk te monteren is en veilig is.