#ridehack: Fiets mee op vakantie?

Neem jij je fiets ook altijd mee op vakantie?

Wij wel! Het is even uitzoeken hoe, maar waar een wil is… Is een weg!
Elektrische fietsen passen op de meeste trekhaakdragers met een plateau en disseldragers voor op de caravan. Ook achterop campers is vaak geen probleem. Let wel altijd op dat het gewicht van de drager en de fiets(en) niet het totaalgewicht voor de trekhaak overschrijdt. Deze zogenaamde maximale kogeldruk staat als het goed is op het typeplaatje van de trekhaak.

Welke fietsendragers zijn geschikt?

Er zijn diverse merken en soorten te koop. Om de beste drager voor uw auto en fiets te vinden kunt u het beste contact opnemen met uw dealer.

Nuttige tips:

  • Haal de accessoires altijd van de fiets af om het gewicht te verlagen. Grote accessoires als kinderzitjes en fietstassen vangen bovendien veel wind.
  • Haal de accu uit de fiets en bescherm de stekker/elektronica tegen een eventuele bui onderweg.
  • Weeg de drager en de fietsen die erop komen apart van elkaar om het totale gewicht te bepalen.
  • Raadpleeg voor vertrek de regelgeving voor fietsendragers voor het land waar u naartoe gaat.
  • Oefen de volgorde en plaatsen voor de frameklemmen zodat de lading zo netjes mogelijk op de drager staat en de kans op beschadigingen zo klein mogelijk is.
  • Soms is het noodzakelijk om een stuur te verdraaien of een zadel hoger/lager te zetten. Neem het gereedschap wat hiervoor nodig is altijd mee.
  • Gebruik voldoende bescherming/afstandhouders en houd rekening met het feit dat de fietsen op de drager toch altijd wat beweging hebben.
  • Controleer of de klemmen op slot kunnen en gebruik eventueel een extra slot.
  • Test altijd of de verlichting werkt en het kenteken leesbaar is.

Veilig op reis

Kun je alle bovenstaande tips/checks afvinken? Dan gaat het vast een fijne vakantie worden!

…Vergeet niet om de acculader mee te nemen!

Fijne vakantie gewenst!

Bekijk hier de populairste modellen:

 

1. De beste keuze voor wie comfort en een krachtige, stille ondersteuning zoekt. De Brinckers Brisbane is verkrijgbaar in een dames- of herenuitvoering: 

Brinckers Brisbane elektrische fiets

2. Dezelfde fijne zithouding en comfortabele uitrusting, maar nu met een voorwielmotor. De Brinckers Boston is natuurlijk ook in dames- en herenuitvoering verkrijgbaar:

Brinckers Boston elektrische fiets

3. Wie vaak fietst en langere fietstochten gewend is kiest vaak voor de fiets met de grootste tank! De Brinckers Brisbane GT is verkrijgbaar in 3 frametypes: Mixed, dames- en herenuitvoering: 

Ga fietsen, blijf gezond!