#RIDEHACK: Accutips over opladen

De accu van een e-bike is een van de meest kostbare onderdelen van je fiets en daarom kun je er maar beter een beetje zuinig mee omspringen zodat je er langer plezier van hebt. Hieronder een aantal handige weetjes om langer met je accu te doen:

Een Accu degradeert door gebruik. Deze “slijtage” vindt het meest plaats bij grote inspanningen. Denk daarbij aan veel van de accu vragen of snel de accu opladen. Maar hoe kun je deze slijtage beperken? 

 1. Door zo min mogelijk met hoge ondersteuningsstanden te fietsen
  Toelichting: Altijd vol vermogen gebruiken kost nou eenmaal meer brandstof…
 1. Door op te trekken in een lagere versnelling
  Toelichting: In een lichtere versnelling komt de motor makkelijker op gang en kost optrekken minder energie.
 1. Door fietsen in heel warm of heel koud weer te vermijden
  Toelichting: Een accu presteert het best in de temperatuurrange tussen de 10 en 20 graden. Een accuhoes helpt tegen verhitting of onderkoeling en helpt de temperatuur van de accu stabiel te houden.
 1. Gebruik je de fiets/accu langere tijd niet? Bewaar deze dan op kamertemperatuur met een halve acculading
  Toelichting: De meeste accu’s komen bij lang gebruik in een “slaap modus”. Wanneer een accu in de kou en met beperkte lading in zo’n slaap modus terecht komt kan er diepteontlading optreden. Vaak lukt het daarna niet meer om de accu op te starten. Voorkomen is altijd beter dan genezen.
 1. Door de accu vooral te gebruiken binnen de 20-80% range
  Toelichting: Binnen die range vindt de minste interne slijtage plaats en kan de accu het makkelijkst energie laden of afgeven.

Met deze 5 tips kun je langer met je accu doen!

 

Accuhoes

Brinckers heeft een slimme accuhoes ontwikkeld die niet alleen helpt om de temperatuur van de accu stabieler te houden, maar die ook wanneer de accu uit het frame is over het “gat” in het frame geplaatst kan worden om zo vocht en vuil beter buiten te houden. Handig voor op de fietsendrager of voor wanneer de fiets vaak buiten staat zonder accu.

Er bestaan meer accuhoezen, maar deze is net even slimmer!