#ridehack: Goede verlichting

Berlin Brinckers Ebike
Berlin Brinckers Ebike

Zien en gezien worden is belangrijk in het verkeer. Daarom kiest Brinckers voor de meeste modellen voor goede verlichting van AXA Blueline. Deze geven niet alleen een goede lichtbundel waardoor je zo’n 50 meter voor je alles op je pad goed kunt zien, maar je bent zelf ook goed zichtbaar tot wel 3000 meter en vanuit verschillende hoeken.

Goede verlichting is de standaard

Elektrische fietsen worden vaak dagelijks gebruikt, ook als de dagen korter worden. Dus de verlichting zal vaak gebruikt moeten worden. Daarom is een goede verlichting belangrijk. Wist je dat op de Brinckers fietsen met een kleurendisplay de verlichting ook automatisch aan gaat? De lichtsensor in het display ziet het vlot wanneer je door een donkere tunnel fietst of wanneer het donker is om je heen. Wel zo veilig!

LED techniek

De meeste fietsverlichting maakt gebruik van LED techniek zodat de verlichting weinig stroom vraagt, en toch een goed beeld geeft. De voeding is vaak van de accu van de e-bike. Wanneer deze zo leeg is dat de ondersteuning ermee stopt zal er altijd nog een reserve zijn om de verlichting te laten branden. Kom je dus met een lege accu te staan in het donker, dan blijft je verlichting werken.

50.000 branduren

Een moderne koplamp gaat zo’n 50.000 branduren mee. Vandaar dat we mogen spreken over duurzame verlichting. De meest voorkomende reden dat verlichting niet werkt blijft toch draadbreuk. Daarom is de meeste bedrading zoveel mogelijk door het frame heen. Daardoor is de kans op kabelbreuk veel kleiner en bovendien ziet het er netter uit.