Brinckers van de zaak: zakelijke e-bike lease

Sinds 1 januari 2020 is zakelijke fietslease een veelbesproken item op de werkvloer. Je kunt namelijk voor een paar euro per maand een fiets van de zaak leasen. Net als bij een auto, betaal je bijtelling voor privégebruik. De reiskostenvergoeding komt te vervallen voor de dagen dat je de fiets gebruikt, voor de dagen dat je nog wel het OV of de auto naar werkt toe neemt, krijg je nog wel kilometervergoeding.

Voorheen was het zo dat je een kilometerregistratie bij moest houden, wilde je de e-bike ook privé gebruiken, dit komt dus te vervallen met de jaarlijkse bijtelling van 7%. De jaarlijkse bijtelling wordt berekend over de consumentenadviesprijs van de fiets en accessoire per jaar (inclusief btw).

Er zijn twee opties om met de kosten van een leasefiets om te gaan: ter beschikking stellen en via een cafetariamodel. Ter beschikking stellen houdt in dat de leasekosten door de werkgever worden betaald, cafetariamodel betekent dat de werknemer de leasekosten op zich neemt via het brutoloon. De werkgever bepaalt welke optie het wordt.

Een Brinckers van de zaak rijden?

Met Brinckers zijn wij ook in het leasebootje gestapt. Het is via diverse dealers mogelijk om een Brinckers fiets als leasefiets aan te schaffen. Dit betekent dat je dus voor een vast laag maandbedrag een Brinckers fiets kunt leasen. Een mooie ontwikkeling voor ons merk waar wij erg trots op zijn. Let op: Hiervoor moet je werkgever wel medewerking verlenen.