Het favoriete fietsrondje van… Taeke Bijlsma

Brinckers Service ebike
Brinckers Service ebike

Het favoriete fietsrondje van… Taeke Bijlsma

Fietsen, daar houden we van. Daarom weten wij als geen ander hoe heerlijk het kan zijn om op de pedalen te staan en de natuur in te trekken. Of je nu gaat voor een lange tocht door de bossen, een snelle rit over de verharde wegen of een ontspannen route langs het water: fietsen is een fantastische manier om de omgeving te verkennen. Daarom delen wij graag onze favoriete fietsrondjes, zodat jij ook kunt genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft. 

Taeke trapt af met zijn favoriete ronde in het prachtige Aalsmeer. Tijdens deze ronde kom je van allerlei soorten water tegen, zoals plassen, sloten en natuurlijk ook de watertoren. 

“Langs het water fietsen is altijd leuk omdat er veel te zien is. Langs deze route kom je bovendien langs een palingrokerij en diverse terrasjes waar je prima wat lekkers (voor thuis of onderweg) kunt halen. Delen van de route gaan over gravelpaden en delen over asfalt. Ik vind rondjes onder de 30km. altijd fijn omdat je lekker bezig bent en toch niet te lang weg bent.”

Taeke heeft dit rondje leren kennen, doordat hij bekend is in de omgeving en hij altijd kiest voor wind op de heenweg. Het liefst fietst hij deze route dan ook met zijn dochter, die eigenlijk nooit op een e-bike fietst, maar er wel echt van kan genieten.

 Wanneer hij zin heeft verlengd hij het rondje richting provincie Utrecht bij Vrouwenakker, of richting Langeraar (Zuid Holland). “Zo kom je door 3 provincies binnen 30km!”

Wil je de ervaring van Taeke delen? Download de route hier

Het is weer tijd om te Blincken! Ontdek de Brisbane hier.