Brinckers, het Human Power Team en de snelste fiets ter wereld

“Dit jaar gaan we het wereldrecord verbreken!” – Jennifer Breet

Het Human Power Team, een studententeam van de TU Delft en de VU Amsterdam, heeft op zaterdag 27 juli hun nieuwste aerodynamische ligfiets onthuld bij het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Met deze ligfiets, genaamd de VeloX 9, wil het team in september het wereldrecord snelfietsen van 121,8 km/uur verbreken in de Nevada woestijn in Amerika.

Vrouwelijk wereldrecord

Het Human Power Team streeft ernaar om mens en techniek samen te brengen en daardoor te laten zien wat je op menskracht allemaal kan bereiken. Dit doen zij door elk jaar een fiets te produceren waarmee zij deelnemen aan de World Human Powered Speed Challenge in Nevada, Verenigde Staten. Het Human Power Team strijdt hier tegen andere teams om een zo hoog mogelijke snelheid op een fiets te behalen in het vrouwelijke klassement. Vorig jaar behaalde het team de eerste en tweede plek. Dit jaar willen de studenten naast het klassement winnen ook het wereldrecord op Nederlandse naam zetten. De Utrechtse Rosa Bas en Leidse Jennifer Breet zullen deze strijd aan gaan. Het wereldrecord staat nu met 121,8 km/uur op naam van de Française Barbara Buatois.

Brinckers bouwt ook in 2019 mee aan de snelste ligfiets ter wereld! Brinckers en het Human Power Team zitten volledig op één lijn als het gaat om een bijdrage te leveren aan de voertuigindustrie en andere duurzame ontwikkelingen. 

Samenwerking Brinckers en het Human Power Team