#ridehack: beveilig je Brinckers

Fietsendieven, ze gaan al even lang mee als de fiets zelf. Bijna iedereen heeft er helaas wel eens mee te maken gehad: je komt terug bij de fietsenstalling en je fiets is verdwenen! Of soms zijn de dieven nog brutaler en stelen ze je fiets gewoon uit je schuur! Een elektrische fiets is een mooie buit voor de fietsendief, dus zorg ervoor dat je je e-bike maximaal beveiligt.

Wat voor slot(en) heb ik nodig?

Bijna alle Brinckers modellen zijn uitgerust met een stevig ringslot. Bijna allemaal? Ja, de Granville Sport leveren we vooralsnog uit zonder slot, dus vergeet die niet nog even te kopen! De overige modellen zijn wel allemaal al voorzien van een slot.

Alle modellen met een slot hebben een stevig Axa ringslot met een insteekoptie. Dat betekent dat je ook een Axa insteekketting kunt gebruiken, waarmee je je e-bike aan bijvoorbeeld een hek, rek of lantaarnpaal kunt vastzetten.

Dit is aan te raden, omdat fietsendieven vooral opportunisten zijn. Ze kijken niet per se naar de fiets, maar naar hoe makkelijk ze hem kunnen stelen. Een fiets die alleen met een ringslot vast staat, gooien ze in een bus waarna ze in alle rust het slot open kunnen peuteren. Staat je fiets dus aan iets vast, dan kijken ze liever even verder.

We raden je dus altijd aan om 2 sloten te gebruiken om je e-bike te beschermen tegen diefstal. Geef fietsendieven geen kans!

Hoe moet ik mijn fiets op slot zetten?

Het is verstandig om het slot door je voorwiel en frame te halen en aan een hekje of lantaarnpaal vast te maken. Door het voorwiel én het frame, omdat ze anders gemakkelijk het voorwiel kunnen verwijderen en dan de rest van de fiets mee kunnen nemen.

Zorg ervoor dat het slot de grond niet raakt. In het geval dat het slot de grond wél raakt, is het makkelijk voor een dief om de grond als ondergrond te gebruiken om het slot open te breken.

Zorg er ook voor dat de extra fietsketting niet helemaal gespannen staat: als deze helemaal strak staat, is het door de spanning die erop staat makkelijker om hem open te breken! Maar: zorg er ook voor dat de ketting niet al te slap hangt: des te minder ruimte is er om je slot te draaien en breken.

En als laatste: zorg ervoor dat het ringslot vlakbij je ventiel op slot gaat. Fietsendieven proberen namelijk je slot open te breken met gereedschap, zoals bijvoorbeeld een schroevendraaier. Zit je ventiel tegen het ringslot aan dan is de kans groot dat dan het ventiel afbreekt. En dan hebben ze niets meer aan je fiets! 

Display & accu

Haal de accu altijd uit je Brinckers e-bike als je de fiets op slot zet. Niet alleen is dit beter voor je accu, maar zal een fietsendief ook minder snel je e-bike proberen te stelen. Kun je je display demonteren? Haal deze er dan ook af. Je e-bike is een stuk minder waard zonder deze onderdelen!