#ridehack: De sterke middenmotor 

Brinckers Brisbane

Uiteindelijk willen we allemaal meer pk’s. Harder optrekken, sneller de heuvel of brug op. Is dat echt de enige reden om een middenmotor te kiezen? Wij denken van niet.
De meest populaire krachtbron voor een e-bike is momenteel de middenmotor. Een middenmotor is een mooi stukje techniek met opvallend veel hersens. De belangrijkste eigenschap is dat ze reactief kunnen werken door gebruik te maken van een krachtmomentsensor: Trap je als rijder zachtjes, dan zal de motor ook zachtjes ondersteunen. Kom je een klimmetje tegen dan ga je harder trappen en zal de motor ook meer gaan ondersteunen. Dit geeft een natuurlijke rijbeleving en dat spreekt veel mensen aan.

Goede gewichtsverdeling

Ook de positie van het extra gewicht (de motor) is gunstig omdat deze centraal en zo laag mogelijk is. Zeker in combinatie met een accu in het frame zijn fietsen met een middenmotor extra stabiel. Ze zijn er in de smaken krachtig en extra krachtig maar ondersteunen toch maar tot 25 kilometer per uur. Eigenlijk is die snelheid niet zo spannend. De manier van ondersteunen tijdens het gebruik is veel bepalender of je een fiets fijn vind of niet. Fiets je vaak samen? Dan adviseren we ook om samen/tegelijk een proefrit te maken.

De keuze van Brinckers

Bij Brinckers werken we het liefst met krachtige middenmotoren zoals de Bosch Performance die we op de Beyond gebruiken en de Bafang M420 die we op de Brisbane modellen gebruiken. Op papier behoren deze bij de meest krachtige middenmotoren. Als je tijdens een rit een dijk of bruggetje tegenkomt begrijp je al snel waarom.
Voordelen van de middenmotor:
+ De beste rijeigenschappen
+ De krachtigste ondersteuning
+ Meest natuurlijke fietsgevoel

Bekijk hier de populairste modellen:

 

1. De beste keuze voor wie comfort en een krachtige, stille ondersteuning zoekt. De Brinckers Brisbane is verkrijgbaar in een dames- of herenuitvoering: 

Brinckers Brisbane elektrische fiets

Ga fietsen, blijf gezond!