FAQ – Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen over onze fietsen en diensten. Hopelijk helpen wij u verder met de antwoorden die wij u geven. Meer informatie nodig? Neem dan contact met ons op!


 • Hoe hard kan ik fietsen met een elektrische fiets?

  De motor ondersteunt tot een snelheid van 25 km/h. Deze grens van 25 km/h is wettelijk vastgelegd.

 • Heb ik een kenteken/nummerplaat nodig?

  Nee, dat is niet nodig. Door de maximum snelheid van 25 km/h valt de Brinckers e-bike niet onder de categorie motorvoertuigen (waarbij een kenteken wel verplicht is). U heeft dus geen kenteken/nummerplaat nodig.

 • Hoe bedien ik de e-bike?

  Alle Brinckers elektrische fietsen zijn voorzien van een duidelijk display en een bedieningsunit bij het handvat. Via de bedieningsunit kunt u de ondersteuning regelen. De fietsen hebben 5 of 9 verschillende ondersteuningsstanden waar u uit kunt kiezen. U kunt de ondersteuning regelen zonder dat u uw handen van het stuur hoeft te halen.

 • Hoe moet ik de accu opladen?

  U kunt de accu zowel in de fiets als los van de fiets opladen. Met de bijgeleverde oplader kunt u de accu overal in elk stopcontact opladen. U steekt de stekker in het stopcontact en de andere kant in de accu en de accu zal vanzelf beginnen met opladen. Na enkele uren zal de accu volgeladen zijn (afhankelijk van hoe leeg de accu was).

 • Wat is de actieradius van de accu?

  De actieradius kan per fiets een beetje verschillen: de actieradius bij een fiets met een voorwielmotor is anders dan bij een fiets met een middenmotor. Daarnaast kunt u bij alle Brinckers fietsen kiezen uit verschillende accu’s: met de zwaarste accu heeft u uiteraard een grotere actieradius dan met de lichtste accu. De standaard accu heeft een actieradius tot maximaal 130 kilometer, de eerste upgrade tot maximaal 170 km en de tweede upgrade tot maximaal 210 km. Daarnaast is de actieradius afhankelijk van de ondersteuning die u kiest, het wegdek, het weer etc.

 • Wat is het verschil tussen een voorwielmotor en een middenmotor?

  Een elektrische fiets met een motor in het voorwiel geeft je het gevoel dat je licht wordt voortgetrokken. Een motor in het voorwiel is vaak voordeliger dan een middenmotor, maar hij is vaak ook iets minder krachtig dan een middenmotor. Een middenmotor biedt ondersteuning aan direct op de trapas, zodat je als het ware een licht duwtje in de rug ervaart. Een middenmotor is vaak krachtiger dan een voorwielmotor en meer geschikt voor heuvelachtig en bergachtig terrein (vakantie). Een middenmotor is vaak iets duurder dan een voorwielmotor.

 • Hoeveel weegt een elektrische fiets?

  Een elektrische fiets is door de motor, de accu en de bediening altijd zwaarder dan een normale fiets. Het gewicht van een e-bike verschilt per model en kunt u terugvinden op de productpagina van een fiets. Het gewicht van een elektrische fiets varieert van zo’n 22 tot 26 kilo. De accu weegt ongeveer 3 kilo, afhankelijk van het type dat u kiest.

 • Past een elektrische fiets op een fietsendrager?

  Dat is afhankelijk van het merk en type fietsendrager dat u heeft. Bijna alle merken fietsendragers hebben een speciaal model voor e-bikes in het assortiment: een drager die het gewicht van de e-bike aan kan. Tip: door de accu los van de fiets te vervoeren maakt u de fiets al een stuk lichter!

 • Heb ik garantie?

  Jazeker, op de Brinckers elektrische fietsen heeft u garantie. Op het frame heeft u een garantie van 7 jaar, op de verende voorvork een garantie van 2 jaar, 2 jaar op de motor, accu en de bediening en het display en ook 2 jaar voor alle overige onderdelen. Uitgezonderd hiervan zijn de onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn (zoals bijvoorbeeld banden en remblokjes).

 • Wat is de levertijd?

  Indien de fiets in uw gewenste maat en kleur op voorraad is, kunt u hem de volgende dag al thuis verwachten.

 • Kan ik de fiets eerst testen?

  Uiteraard. U kunt bij ons een geheel vrijblijvende proefrit aanvragen. Eén van onze productspecialisten zal vervolgens contact met u opnemen om een afspraak te maken. Op het afgesproken moment komt de specialist met de fiets van uw wensen naar u toe. Zo kunt u de fiets uitproberen in uw eigen omgeving. Maar natuurlijk bent u ook welkom in één van onze Testcenters!

 • Hoe bestel ik een fiets?

  Wanneer u gekozen heeft voor een proefrit, dan kunt u de fiets naar wens direct bestellen samen met onze specialist. U kunt ook contact met ons opnemen om een fiets te bestellen.

 • Hoe kan ik betalen?

  Wanneer u een fiets bestelt, ontvangt u van ons een persoonlijke betaallink direct in uw mailbox. U kunt dit bedrag direct over maken via iDeal, of u kunt zelf een bankoverschrijving doen.

 • Kan ik ook in termijnen betalen?

  Bij Brinckers is het helaas niet mogelijk om in termijnen te betalen.

top