Fietsplan/WKR

Via het zogenaamde Fietsplan kunt u voordelig een mooie, nieuwe elektrische fiets aanschaffen. U kunt gebruik maken van het nieuwe Fietsplan of de WKR-regeling. Maar hoe zit dit nu precies, wat houdt dit in?

Fietsplan

Werkgevers mogen fietsende werknemers belastingvrij maximaal 19 cent per kilometer vergoeden voor woon-werkverkeer. Dit is gelijk aan de vergoeding voor de auto. Werkgevers mogen een renteloze lening verstrekken voor de aanschaf van een fiets. Deze lening kan worden afgelost met de kilometervergoeding.

WKR

Binnen deze regeling kiest uw werkgever ervoor u een fiets te laten kopen en te betalen uit uw bruto salaris. Voor de werkgever zijn hier regels aan verbonden en geldt er een beperking op de hoogte van het bedrag.

Gebruik maken van één van deze regelingen? Hiervoor dient u enkele stappen te doorlopen:

  • Informeer: ga bij uw werkgever na of u een fiets mag aanschaffen via het Fietsplan en voor welk bedrag dit mag. Uw werkgever kan deze administratie zelf beheren, of werken met een bemiddelaar zoals NFP/FiscFree® of BFN.
  • Kies: zoek een nieuwe Brinckers fiets uit. Hiervoor kunt u natuurlijk altijd een vrijblijvende proefrit aanvragen. Heeft u een nieuwe fiets gevonden die meer kost dan je werkgever toestaat? Dan dient u het meerbedrag zelf (netto) bij te betalen.
  • Betaal: u kunt de fiets zelf betalen en daarna bij uw werkgever declareren. Uw werkgever kan ook betalen (kies dan voor een overboeking en geef de factuur aan uw werkgever). Uw bestelling wordt in behandeling genomen zodra de betaling is ontvangen. Uw werkgever kan ook kiezen voor een betaling via een bemiddelaar (u kiest voor een WKR bemiddelaar en zij regelen de betaling via uw werkgever).

Wilt u graag een fiets bestellen via één van deze regelingen, maar weet u nog niet welke? Bekijk dan hier al onze modellen.

Fietsen op een Brinckers e-bike?

Probeer een Brinckers bij u thuis Vraag de gratis brochure aan
top