Accu

De accu is één van de belangrijkste onderdelen van uw elektrische fiets.  De capaciteit van een accu drukken wij uit in Wattuur (Wh). Een accu met een grotere capaciteit zorgt ervoor dat u meer kilometers achter elkaar kunt rijden zonder te hoeven opladen. Bij Brinckers heeft u altijd standaard een krachtigere accu dan bij andere merken gebruikelijk is. Dit houdt in dat u met een fiets van Brinckers zonder problemen grote fietstochten kunt maken.

Accu en capaciteit

Bij een Brinckers fiets kunt u kiezen uit verschillende elektrische systemen: Bosch en Bafang. Deze systemen hebben elk eigen accu's en bijbehorende accukeuzes. Hieronder ziet u een overzicht: 

Bafang

Bij het Bafang systeem kunt u kiezen uit verschillende accu's. Standaard wordt de fiets geleverd met een 374 Wh accu, maar u kunt (tegen bijbetaling) ook kiezen voor een 468 Wh accu of een 562 Wh accu. 

Bosch

Bij het Bosch systeem kunt u kiezen uit een 400 Wh accu of een 500 Wh accu. Ter indicatie: met een 400 Wh accu heeft u een maximale actieradius van ongeveer 140 kilometer, met de 500 Wh accu is dat ongeveer 160 km. 

Brinckers elektrische fiets met accu

 

Hoe om te gaan met de accu?

 

Om de levensduur van uw accu te verlengen is het belangrijk dat u op de juiste manier met de accu om gaat:

  • Behandel de accu van uw Brinckers net zoals de accu van uw telefoon: u kunt hem regelmatig opladen, maar het hoeft niet na ieder gebruik. Laat de accu bij voorkeur niet helemaal leeg raken.
  • De accu moet worden opgeladen met de meegeleverde oplader. De accu kan in de fiets blijven tijdens het opladen, maar hij kan ook uit de fiets gehaald worden. Opladen gaat via het gewone elektriciteitsnet.
  • Het duurt in de regel ongeveer 4-6 uur voordat de accu van 0% tot 100% volledig is opgeladen. Dit kan soms langer zijn; bijvoorbeeld wanneer de accu nieuw is of als de ruimte waarin de accu wordt opgeladen kouder dan 15 °C is. Kamertemperatuur (rond de 21 °C) is een goede omgevingstemperatuur voor de accu tijdens het laden.
  • Gebruikt u de fiets langere tijd niet? Bewaar dan de accu los van de fiets, en zorg ervoor dat deze niet geheel leeg is.
  • Leg de accu nooit in de zon en vermijd ook koude temperaturen.

Nieuwsgierig naar onze elektrische fietsen? Bekijk ze hier!